• img-book

Category:

Напред: Како Старбакс се бореше за неговиот живот без да ја изгуби својата душа

На 26 февруари 2008 година, муштериите од 7.100 продавници на Старбакс во Соединетите Држави беа замолени да си заминат. Во следните три часа секој барист во секој Старбакс беше повторно воведен во уметноста на подготвување совршено еспресо. Настанот беше без преседан, но докажуваше само колку сè попоразителни стануваат работите во компанијата која не смееше да си дозволи уште една грешка.

Втората најтешка работа во бизнисот е да се изгради успешно претпријатие –најтешката е да се менаџираат пресвртите, а сепак да се остане достоен на базичната култура и на вредностите на организацијата. Ова е класичен пример како може да се направи тоа.

“Напред!” на Хауард Шулц е една од најважните книги за лидерство и за промената на нашето време, и за секоја генерација на лидери.

 

330 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Напред: Како Старбакс се бореше за неговиот живот без да ја изгуби својата душа”

Уште нема коментари за овој производ.