• img-book

Монографија Манчевски

На 650 страни, монографијата Манчевски е извонредно исцрпна и студиозна компилација од есеи, биографски текстови, авторски белешки, цртежи и фотографии. Неколкукратно наградуваното монографско издание овозможува длабински увид во досегашната кариера на еден од најоригиналните и најиновативни современи режисери и уметници. Аспектите на творештвото на Милчо Манчевски како филмски автор, фотограф, концептуален уметник и писател во оваа книга се истражени низ продлабочени анализи на осуммина филмски теоретичари, филозофи и историчари на уметноста од САД, Велика Британија, Германија, Австралија, Ирска, Шведска и Македонија.

900 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Монографија Манчевски”

Уште нема коментари за овој производ.