img-book

ISBN: 978-608-259-424-8

Млеко и мед

Книгата „Млеко и мед” од авторката и илустраторка Рупи Каур е најпродаваната колекција на поезија и проза според Њујорк Тајмс.  Продадена е во повеќе од еден милион копии низ светот и преведена е на повеќе од 30 јазици.

„Млеко и мед”  е збирка поезија за љубовта, загубата, траумата, малтретирањето, зацелувањето и женственоста. Поделена на четири поглавја и секое поглавје има друга цел, се справува со различен тип болка, лекува друг тип болка во срцето .„Млеко и мед” ги води читателите на патување низ најгорчливите моменти во животот и наоѓа слатки нешта во нив – затоа што слатки нешта има насекаде, само ако сте желни да ги побарате.

300 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-259-424-8
Издавач: Арс Ламина
Година на издавање: 2019
Број на страници: 208

“Млеко и мед”

Уште нема коментари за овој производ.