• img-book

Мајки ДВД

Три приказни, сите вистинити, една документарна.

Мајки за првпат поставува иновативна кинематографска структура со која се истакнуваат деликатните односи меѓу вистината и фикцијата, драмата и документарното.

Приказната за Владо Танески го обиколи светот и го инспирираше овој филм кој на оригинален начин ја испитува природата на вистината.

Режија и сценарио: Милчо Манчевски

Улоги: Ана Стојановска, Димитар Ѓорѓиевски, Владимир Јачев, Ратка Радмановиќ, Салаетин Билал, Диме Илиев

350 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Мајки ДВД”

Уште нема коментари за овој производ.