• img-book

Мачорот што ги спаси книгите

Дедо ми отсекогаш велеше дека книгите поседуваат безмерна моќ.

Која е вистинската моќ на книгите? Повлеченото момче Ринтаро ќе го открие тоа сосем неочекувано, соочено со загубата на нештата што му значеле најмногу во животот.

Ринтаро се чувствува свој само меѓу книгите на дедо му, кои се негово прибежиште. Но откако дедо му ќе почине, тој ќе мора да ја продаде книжарницата во која поминал многу среќни часови во читање и да се пресели кај една далечна роднина. Меѓутоа еден необичен посетител од корен ќе му го промени животот. Тигар Пругавиот, мачорот кој умее да зборува, бара помош од Ринтаро за спасување на книгите. Оваа мисија ги носи на необично патување на кое запознаваат чуди луѓе и добиваат најразлични задачи. Минувајќи низ лавиринтите, на крајот доаѓаат до последниот и најтешкиот предизвик – оној кој од Ринтаро бара огромна храброст…

Необичен мачор, младешка љубов, волшебни книги и возбудливи авантури…Роман што ја враќа вербата во добрината, во кој ќе се пронајде секој читател.

„Волшебна приказна што нè повикува да уживаме во читањето и ни открива нови светови што ги држиме в раце додека ги листаме и мирисаме печатените страници и ја допираме шушкавата хартија.“

Џапан тајмс

340 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Мачорот што ги спаси книгите”

Уште нема коментари за овој производ.