• img-book

Луѓе Божји и зли духови

Православно учење за демоните и за духовната борба против нив

Многу луѓе кога ќе чујат нешто за ѓаволот и неговите сплетки, тоа го разбираат како сказна. Но што и да зборуваат и да мислат луѓето за ѓаволот, тој постои во реалноста и тоа е неспорно. Ѓаволот постои, а неговите погубни дејствија се гледаат по целиот свет.
Според мислењето на еден свет старец, најголемата победа на ѓаволот е таа, што успеал да ги убеди луѓето да мислат дека тој не постои.

Силно оружје против демоните е праведниот живот и верата во Бога.

Злите духови се плашат од подвижничкиот пост, бдение, молитва, кротост, тишина…

200 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Луѓе Божји и зли духови”

Уште нема коментари за овој производ.