• img-book

Кралот на златната река

„Кралот на Златната река“ е приказна за младиот Глук, своеглаво момче со двајца ужасни браќа кои постојано го малтретираат.

Еден ден, Глук и браќата тргнуваат да го бараат изворот на Златната река.

Кога ќе го најдат, се сретнуваат со кралот на Златната река, кој им покажува како да ја претворат Златната река во вистинско злато.

Популарната детска приказна „Кралот на Златната река“ ја пренесува поуката дека ако некој ги сака парите повеќе од луѓето, секогаш завршува лошо.

159 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Кралот на златната река”

Уште нема коментари за овој производ.