• img-book

Кој нè укорува, тој ни подарува

Како да се спасиме – патишта кон очистување на душата

На една монахиња, кога еднаш се жалела дека ја караат, старец Амвросиј Оптински ѝ зборувал: „Кој нè укорува, тој ни подарува; а кој нè пофалува, тој нè краде“.

Преподобен Антониј Велики пишува: „Никој без искушенија не може да влезе во Царството Небесно; ако нема искушенија, никој и не би се спасил“.

Старецот Варсонуфиј Оптински зборувал: „Непрестајните маки кои Бог ги испраќа на човекот, се знак за особено Божјо промислување за човекот“.

Ете затоа, страдањата и несреќите духовно просветлените луѓе ги нарекуваат „Божја посета“. А во спокојниот живот на грешникот тие гледаат Богооставеност, поради која нему му се заканува страшна судбина во задгробниот живот.

150 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Кој нè укорува, тој ни подарува”

Уште нема коментари за овој производ.