• img-book


ISBN: 0000

Кодот на Да Винчи

5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Најголемата конспирација, во последните две илјади години, почнува да се открива.

Роберт Ленгдон, професор за верските симболи на Харвард, е во Париз за да одржи предавање. На приемот што следи, тој треба да се сретне со почитуваниот куратор од светски познатиот музеј Лувр. Но, кураторот нема да се појави, а подоцна таа вечер Ленгдон дознава, од страна на валстите, дека кураторот е пронајден мртов. Ленгдон оди во Лувр на местото на злосторството, каде што открива чудни докази кои убиецот ги оставил зад себе.

Тука почнува трка со времето, бидејќи Роберт Ленгдон станува осомничен и со помош на францускиот криптолог Софи Неве, мора да дешифрираат безброј таинствени симболи кои биле оставени специјално за нив. Ако Роберт и Софи не можат да ја решат загатката, древната вистина може да биде загубена засекогаш, а тие самите да завршат како колатерална штета.

600 ден

Моментално недостапна

За книгата
Детали

ISBN: 0000
Издавач: Култура
Година на издавање: 2017
Број на страници:

  1. :

    5 out of 5

    Супер приказна која навистина треба да се прочита,но и во оваа книга имаа пропусти во страните и измешани беа.
    Култура под итно да си превземат мерки,бидејќи не е вкусно за толку скапи книги да прават огромни грешки!