• img-book

Книга што посакувате да ја прочитале вашите родители

Книгата што посакувате да ја прочитале вашите родители од Филипа Пери

Сакајќи неговото дете да биде среќно, секој родител се труди да му го покаже вистинскиот пат. Како да го постигнете тоа?

Една од најзначајните и најубавите врски во животот е поврзаноста со нашите родители и со нашите деца. Но и покрај тоа, во многу семејства овие врски знаат да тргнат во погрешен правец и многу тешко можат да се вратат во нормалниот тек. Оваа книга зборува токму за тоа – што ни ја отежнува поврзаноста со нашите деца и како да ги зацврстиме своите односи.

Наместо да ни го даде совршениот план чекор по чекор, Пери ни овозможува да си создадеме слика за тоа кои нешта ќе нè доведат до добар и здрав однос меѓу родителот и детето. Оваа освежувачка книга, ослободена од секакви ограничувања и осудувања, ќе ви помогне:

– да разберете како воспитувањето може да влијае врз вашата родителска улога

– да го прифатите фактот дека ќе правите грешки, но и дека ќе учите од нив

– да ги прекршите правилата и да излезете од затворениот круг

– да се справите со сопствените емоции и со чувствата на вашите деца.

Полна со мудрост и совети што се добри за духовното и физичкото здравје на вашето семејство, ова е книгата што посакувате да ја прочитале вашите родители, а на вашите деца ќе им биде мило што вие сте го направиле тоа.

„Извонредна книга – многу мудра и човечка.“

Ричард Осман

450 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Книга што посакувате да ја прочитале вашите родители”

Уште нема коментари за овој производ.