• img-book

Category:

КАФУЛЕТО ЗОШТО

Џон зема еднонеделен одмор и тргнува на пат, некаде каде што ќе може да избега од едноличноста што веќе почнува да го заморува. Изгубувајќи се и останувајќи без бензин, гладен и бесен, заталкува во некое пусто, ненаселено место. Одненадеж, патот ќе го однесе до едно необично кафуле. Во него, на задната страница од менито, ќе прочита три прашања кои ќе се надоврзат на неговото што сè почесто си го поставува: зар животот нема ништо друго да ми понуди?

Зошто си тука?
Се плашиш ли од смртта?
Дали се чувствуваш исполнет?

Тоа се трите навидум бесмислени и чудни прашања до чии одговори ќе се потруди да дојде разговарајќи со вработените во Кафулето Зошто си тука. Одговорите што ќе ги добие ќе му го сменат животот од корен.

„Вселенски водич за животот.“
Орландо сентинел

„Тој (Стрелецки) го става прстот на пулсот на светот.“
Ју-Ес-Еј тудеј

 

250 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“КАФУЛЕТО ЗОШТО”

Уште нема коментари за овој производ.