• img-book

Како пердув на ветрот

Понекогаш, еден ден може да обележи цел еден живот.

На 12 август 2019 година Виола добива неочекуван повик од Лили, нејзина поранешна сосетка и најдобра пријателка. Сега двете имаат по осумдесет години и Лили е на смртна постела. Животот ги разделил во младоста, но никогаш не престануваат да мислат една на друга.
Длабокоемотивниот роман на Софија Лундберј ги прикажува животите на Виола и Лили така што ги потсетува на истиот, значаен датум, од 1950-тите до денес. Кога Виола и нејзините ќерки итно заминуваат за Париз за да ја видат Лили за последен пат, прашањето што со години ја измачува Виола најпосле добива одговор.

„Како пердув на ветрот“ е приказна за бесмртното пријателство, љубовта и џезот.

 

400 ден

3 на залиха

Количина:
За книгата

“Како пердув на ветрот”

Уште нема коментари за овој производ.