• img-book

КАКО ДА СТАНЕТЕ ЕФЕКТИВЕН ЛИДЕР

Најважното нешто што го поседува една компанија се нејзините луѓе.

Ако се стремите кон успех во работата и кариерата, треба да воспоставите рамнотежа меѓу лидерството и менаџирањето. Научете како да ги препознаете и искористите предностите на својот лидерски стил за да ги постигнете најдобрите резултати – за себе и за вашата организација. Откријте ги тајните на успешните луѓе:

• Која е суштината на лидерството и менаџирањето?
• Како да ги најдете и вработите најдобрите луѓе?
• Како да ги мотивирате вработените, а притоа да останат одговорни?
• Како може да се постигнат лесно менаџирање и високи резултати?
• Како да се справите со конфликти и негативности?…

Нашиот успех како лидери зависи од способноста да се соочиме со предизвиците, да се справиме со луѓето со тежок карактер, да им препуштаме на вработените одговорност за нивните цели и задолженија, а во исто време да ги обучуваме и мотивираме, да се грижиме за нив и да ги решаваме појавените проблеми.
Разгледувајќи ги овие и многу други аспекти на лидерството, оваа книга нуди драгоцени и докажани стратегии што ни помагаат да напредуваме во нашата професија.

320 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“КАКО ДА СТАНЕТЕ ЕФЕКТИВЕН ЛИДЕР”

Уште нема коментари за овој производ.