• img-book

Categories: ,

Како да зборувате за децата да слушаат и како да слушате за децата да зборуваат

Овој бестселер, кој веќе се смета за своевидно класично дело во полето на модерната детска психологија, напишан од меѓународно признати експерти за комуникација меѓу родители и деца, содржи голем број важни сознанија и предлози, но и методи (за коишто се покажува дека успешно го издржуваат тестот на времето) за решавање на честите проблеми коишто се среќаваат во рамките на оваа комуникација и за градење основи за трајни врски, вклучувајќи бројни иновативни начини за: · Справување со негативните чувства на вашето дете, како што се фрустрираноста, лутината и разочарувањето.

• Изразување на вашите силни чувства без притоа никого да повредите.

• Остварување ефективна соработка со вашето дете.

• Поставување цврсти граници и одржување на добрата волја.

• Користење алтернативи за казнување кои поттикнуваат самодисциплина.

• Разбирање на разликата помеѓу корисните и некорисните пофалби за одделни поведенија.

• Мирно разрешување на семејните конфликти.

Ентузијастички фален и од родителите и од бројни експертиnод оваа област низ светот, пристапот на Фејбер и Мазлиш ги прави односите со децата од сите возрасти помалку стресни и, општо земено, повредни и позадоволувачки.

650 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Како да зборувате за децата да слушаат и како да слушате за децата да зборуваат”

Уште нема коментари за овој производ.