• img-book

    Линда Кастиљо


ISBN: 978-608-260-065-9

Заколната на молк

од: Линда Кастиљо
5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Некои вистини се толку ужасни, што е подобро никогаш да не се разоткријат… Некои злосторства се премногу незамисливи за да бидат решени…

Во едно мало, мирно рурално гратче во Охајо, Амишите и останатите жители живееле сложно два века. Но пред шеснаесет години, серија брутални убиства го уништиле мирот во спокојната фармерска заедница. По злосторствата, во градот владее немир, има некоја ранливост и невиноста е засекогаш изгубена. Кејт Бркхолдер, млада Амишка, го преживеала теророт на Убиецот од кланицата, но како последица од бруталноста, сфатила дека таа веќе не припаѓа со Амишите.

Сега, многу поискусна, Кејт ја бараат да се врати во градот како началничка. Нејзините амишки корени и искуството во полицијата во голем град ја прават совршен кандидат. Таа е сигурна дека веќе се има помирено со минатото – сè до пронаоѓањето на првото тело во едно снежно поле. Кејт се заколнува дека ќе го фати убиецот пред да нападне повторно. Но за да го стори тоа, мора да го предаде своето семејство и своето амишко потекло – и да разоткрие една мрачна тајна што би можела да ја уништи.

490 ден

Количина:
Запознајте се со авторот
avatar-author
1960
Linda Castillo is an American author of novels including the New York Times bestselling Kate Burkholder series, which are a crime thrillers set in Amish country.
Книги од Линда Кастиљо
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-260-065-9
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2020
Број на страници: 440

  1. :

    5 out of 5

    Една од моите омилени за годинава!
    Тоолку убав стил на пишување и приказна која, покрај бруталноста, дава надеж. Од срце ја препорачувам на љубителите на крими-трилери! 💙