• img-book

Св. Јован Шангајски – Чудотворец на последните времиња

Житие, поуки и чуда

Св. Јован Шангајски го имаше дарот да проѕира во иднината, совршувајќи служби за луѓе што се навидум со одлично здравје, а за кои тој знаеше дека им претстои скора смрт. Тој се појави крај постелата на верник пред умирање кој се молеше Владиката да дојде, иако болничкиот персонал одби да го повика.

Тој причести со Светите Христови Тајни една жена што умираше од беснило, а таа веднаш потоа доби напад, устата ѝ се запени и ги поврати Светите Дарови. Знаејќи дека тие не смеат да се фрлат, свети Јован веднаш ги зеде и ги голтна, иако беснилото е многу заразно и смртоносно. Тој рече: „Нема ништо да се случи; ова се Свети Дарови!“ – и ја кажа вистината.

300 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Св. Јован Шангајски – Чудотворец на последните времиња”

Уште нема коментари за овој производ.