• img-book


ISBN: 978-608-259-897-0

Жак и неговиот господар : почест на Дени Дидро во три чина

Во 1971 година Кундера пишува драмски текст во којшто се раскажуваат авантурите на еден благородник и на неговиот слуга Жак. Поднасловот на текстот укажува дека драмата е почест на големиот Дени Дидро, особено на неговото дело Фаталистот Жак.

Оваа драма е многу успешна варијација на основните теми од тој роман и продлабочување на парадоксите на Дидро низ призмата на еден ироничен скептик од XX век.

200 ден

2 на залиха

За книгата

“Жак и неговиот господар : почест на Дени Дидро во три чина”

Уште нема коментари за овој производ.