• img-book

  Реинбоу Ровел

MKD

ISBN: 978-608-4672-42-5

Еленор и Парк

од: Реинбоу Ровел
4.5 од 5 од 2 оцени на читатели
2 оцени од читатели

Првата љубов не се заборава никогаш! Особено не кога ќе дојде вака…
Две необични личности кои никако не можат да се вклопат никаде… И една исклучителна љубов…

Еленор… Црвена коса, чудна облека. Таа е новата девојка во градот, со хаотичен семеен живот, со диви, смешни локни – таа не би можела да стрчи повеќе дури ни кога намерно би се обидувала.
Еленор… Таа прави сите други да изгледаат премногу обично и бледо и секојдневно и… никогаш доволно добри.

Парк е момчето кое седи во задниот дел на автобусот. Црни маици, големи слушалки за музика, главата забиена во книга – тој мисли дека успева да биде невидлив. Но не и за Еленор… никогаш за Еленор. Тој знае која песна таа ќе ја засака уште пред да ѝ ја пушти. Тој се смее на нејзините шеги уште пред таа да стаса до смешниот дел.

Има едно место во неговите гради, баш под грлото, кое го тера да сака да си ги исполнува ветувањата што ѝ ги дава.

button-new

380 ден

Количина:
Клучни зборови: ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Rainbow Rowell - 1973
Реинбоу Ровел е американска авторка на книги за млади и возрасни. Нејзината најпопуларна книга „Еленор и Парк“ стана светски бестселер и доби големо внимание од критичарите.
Книги од Реинбоу Ровел
Купи
Рецензија на уредник

Првата љубов не се заборава никогаш! Особено не кога ќе дојде вака…

Две необични личности кои никако не можат да се вклопат никаде… И една исклучителна љубов…

Еленор… Црвена коса, чудна облека. Таа е новата девојка во градот, со хаотичен семеен живот, со диви, смешни локни – таа не би можела да стрчи повеќе дури ни кога намерно би се обидувала.

Еленор… Таа прави сите други да изгледаат премногу обично и бледо и секојдневно и… никогаш доволно добри.

Парк е момчето кое седи во задниот дел на автобусот. Црни маици, големи слушалки за музика, главата забиена во книга – тој мисли дека успева да биде невидлив. Но не и за Еленор… никогаш за Еленор. Тој знае која песна таа ќе ја засака уште пред да ѝ ја пушти. Тој се смее на нејзините шеги уште пред таа да стаса до смешниот дел.

Има едно место во неговите гради, баш под грлото, кое го тера да сака да си ги исполнува ветувањата што ѝ ги дава.

Детали

ISBN: 978-608-4672-42-5
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2015
Број на страници: 360

 1. :

  5 out of 5

  Одлична 🙂

 2. :

  4 out of 5

  Прекрасна книга која ќе те доведе до солзи. 4 оцена има од мене затоа што како и останатите книги Ровел крајот го остава малце не задоволителен.