• img-book

Дожд – Светот за Пред Дождот на Милчо Манчевски

Уредници: Марина Костова и Благоја Куновски.

Монографија за култниот македонски и светски филм, Пред дождот. 420 страници во формат 28 х 23.5 цм.

Неколку стотици написи од печатени медиуми во околу 50 земји се пренесени во факсимил, меѓу кои и триесетина академски есеи, извадоци од книги, работни тетратки кои го користат филмот како урнек, итн. Избор од над 5.000 текстови објавени за „Пред дождот“. Книгата содржи и преписка од периодот на продукција и по неа, извадоци од сторибордот, белешки, итн. Издавач е Музејот на современа уметност во Скопје.

900 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Дожд – Светот за Пред Дождот на Милчо Манчевски”

Уште нема коментари за овој производ.