• img-book

Category:

Двојната Лота

Луиза и Лота се близначки кои не се познаваат, бидејќи уште како бебиња биле раздвоени, па секоја од нив растела во свој свет. Луиза Палфи живеела со таткото, славен диригент и композитор, во бучниот и луксузен свет на виенските уметници, а Лота Кернер живеела со мајката, уредничка во една издавачка куќа, во скромната и едноставна средина на германскиот град Минхен. Иако се многу слични во изгледот, тие се сосем различни – Лота е мирно, тивко и добро девојче, а Луиза е палава и темпераментна.

Нивната прва, ненадејна средба е во детското одморалиште на летниот распуст. На почетокот се мразат, но откако ќе откријат дека се близначки, не се разделуваат. Сестрите решаваат да ги заменат своите улоги и да се обидат да ги смират своите родители. Се раѓаат низа смешни, но и драматични ситуации, кои кулминираат со треската на Лота и моментот кога таткото ќе сака да се ожени со друга жена!

250 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Двојната Лота”

Уште нема коментари за овој производ.