• img-book

Да го живееме животот од своите соништа

Како да станете најдобра верзија за себе? Преку вистинската книга за себеспознавање! Авторката ја анализира човековата посебност врз основа на неговите ставови, емоции, чувства, желби и со едноставен јазик ни објаснува дека мораме секојдневно да бидеме благодарни за малите нешта во животот, бидејќи единствено така ќе ги почувствуваме позитивната промена и задоволството. Во седумте поглавја на книгата, Коваржик ги вклучува и своите лични искуства. Овие автобиографски моменти се во функција да го појаснат целиот процес. Aвторката со сопствен пример ни покажува дека може да се живее животот од соништата.

Прочитај и откриј се себеси – осмели се да ги оствариш своите желби и соништа!

„Сте се запрашале ли некогаш дали постои нешто повеќе од самиот живот? Истото го правела и Лидија Коваржик. Таа била токму таму каде што сте денес. Барала одговори, траги и алатки за да го подигне својот живот на повисоко ниво. Направете си голема услуга и прочитајте ја оваа книга. Лидија е тренерот кој ви треба токму сега.“

Инге Рок, основачка на Академијата „Инге Рок“

„Да се научи да се прифати сопственото постоење како едно ’Да‘ упатено за својата среќа; да се усвои сопствениот живот како уникатна можност за личен развој што води кон себеисполнување; а со сето тоа надградување и ’дотерување‘ за живот да му се изрази на битието едно ’Благодарам‘ како резултат на човековата зрелост. Тоа е животната филозофија преточена во книгата на Лидија Коваржик.“

Лордан Зафрановиќ, филмски режисер и сценограф

„Да бидеме како децата. Оваа навидум едноставна идеја, но со голема енергија и со длабок дострел одекнува во книгата на Лидија Коваржик. Поврзува често неочекувани контексти и ги вдахнува читателите да го осознаат своето битие – не само во интелектуална смисла, туку многу практично, на конкретни примери. Како секој од нас може да живее исполнет живот и да им користи на другите. На своите мисии низ сите краишта на светот, повеќепати имав можност да увидам дека ни се враќа она што симболично сме го ’пуштиле низ вода‘. Книгава што ја држите в раце е уживање. Не го оптоварува читателот со теориска мудрост, туку во секоја реченица дава надеж, леснотија и желба за живот. Да се живее со полн здив, да се живее смислено. Благодарна сум што настанало ова дело, а верувам дека тоа ќе си го пронајде патот до срцата на читателите.“

Павла Гомба, извршна директорка на УНИЦЕФ во Чешката Република

450 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Да го живееме животот од своите соништа”

Уште нема коментари за овој производ.