• img-book

Големата фабрика за зборови

Постои земја во која луѓето речиси и не зборуваат. Во таа чудна земја, зборовите мора да се купат и да се проголтаат, за да може да се изговорат. На Филеас итно му се потребни зборови за да може, на убавата Сибел да ѝ го честита роденденот. Но, за сето она што би сакал да ѝ го каже, потребно е цело богатство, а тој нема пари.

Не се прашуваат само возрасните како да ги изразат своите мисли и чувства. Малиот Филеас е сигурен во својата љубов, но дали неговиот труд ќе му овозможи тоа и да го искаже? Со само неколку збора, бидејќи зборовите се скапи во земјата на „Големата фабрика за зборови“… Ова е книга што говори за љубовта, за желбата, за потрошувачкото општество во кое сѐсе мери низ призмата на парите, за насилството, за нежноста и, што можеби е најважно – во животот едноставно треба да собереме храброст и да се обидеме да го постигнеме она што многу ни значи.

Сликовницата „Големата фабрика за зборови“ е преведена на повеќе од триесет јазици.

Книгата е објавена во рамки на проектот Made in Europe: The power of diversity / Создадено во Европа: Моќта на различноста.

500 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Големата фабрика за зборови”

Уште нема коментари за овој производ.