• img-book

ВО ПРЕЧКАТА Е ПАТОТ: Безвремената уметност на претворање тешкотии во триумфи

Лесна, практична и забавна збирка стоички идеи и нивна примена во современиот свет.

Препреките не треба да ги сфаќаме само како пречки на патот: тие така можат да бидат и извор на инспирација. Со едноставна промена на ставот, она што изгледа како непремостлива бариера може да стане можност што се добива еднаш во животот. Оваа книга ја открива формулата како да ги претвориме слабостите во предности, а тешкотиите во триумф.

Перикле, Стив Џобс, Томас Едисон, Амелија Ерхарт, Махатма Ганди, Барак Обама, Рокфелер и многумина други, не биле генијалци, исклучително среќни или надарени луѓе, туку нивниот успех потекнува од стоичката филозофија на римскиот император Марк Аврелиј. Она што стои на патот е патот, односно пречките во дејствувањето го стимулираат дејствувањето.

Ако се чувствувате демотивирано, фрустрирано, или разочарано, оваа книга ќе ви помогне да ги претворите проблемите во предности преку инспиративните вистини на луѓето кои се потпирале врз формулата за успех што првпат се открива во целост и што ви помага да му ја покажете на светот вашата храброст, извлекувајќи победа од секоја битка.

450 ден

3 на залиха

Количина:
За книгата

“ВО ПРЕЧКАТА Е ПАТОТ: Безвремената уметност на претворање тешкотии во триумфи”

Уште нема коментари за овој производ.