• img-book

  Џон Грин


ISBN: 978-608-4672-37-1

Во потрага по Алјаска

од: Џон Грин
4.33 од 5 од 3 оцени на читатели
3 оцени од читатели

ПРЕТХОДНО: Мајлс „Буце“ Халтер има крајно здодевен живот. Тој нема пријатели, неговите денови се празни, а единствена занимација што ја има му е опсесијата со последни зборови на познати луѓе. Но, сето ова се менува кога заминува да учи во училиштето со интернат – Кулвер Крик. Неговиот живот станува тотална спротивност на здодевен и безбеден. А таму ја запознава и прекрасната, откачена Алјаска Јанг. Таа е паметна, убава, смешна и бескрајно фасцинантна – таа е девојката која го повлекува Буце во својот свет, а притоа го краде и неговото срце.

ПОТОА: Ништо никогаш повеќе нема да биде исто.
„Убавината на оваа книга лежи во тоа што таа не крие ништо. Ги прикажува младата љубов и растењето во реално, брутално и искрено светло. Можеби нема да наполните кофи со солзи како на крајот од Светот не е фабрика за исполнување желби, но ќе се приврзете за Мајлс и Алјаска, исто како што тие се приврзуваат еден за друг.“
The Guardian

button-new

370 ден

Моментално недостапна

Клучни зборови: , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- John Green - 1977
Џон Грин е американски автор, видео блогер, писател, продуцент, актер и уредник. Тој е бр.1 најпродаван автор на Њујорк Тајмс за „Во потрага по Алјаска“, „Светот не е фабрика за исполнување желби“ и др. Моментално живее во Индијанаполис, Индијана, со својата сопруга.
Книги од Џон Грин
Рецензија на уредник

ПРЕТХОДНО: Мајлс „Буце“ Халтер има крајно здодевен живот. Тој нема пријатели, неговите денови се празни, а единствена занимација што ја има му е опсесијата со последни зборови на познати луѓе. Но, сето ова се менува кога заминува да учи во училиштето со интернат – Кулвер Крик. Неговиот живот станува тотална спротивност на здодевен и безбеден. А таму ја запознава и прекрасната, откачена Алјаска Јанг. Таа е паметна, убава, смешна и бескрајно фасцинантна – таа е девојката која го повлекува Буце во својот свет, а притоа го краде и неговото срце.

ПОТОА: Ништо никогаш повеќе нема да биде исто.

„Убавината на оваа книга лежи во тоа што таа не крие ништо. Ги прикажува младата љубов и растењето во реално, брутално и искрено светло. Можеби нема да наполните кофи со солзи како на крајот од Светот не е фабрика за исполнување желби, но ќе се приврзете за Мајлс и Алјаска, исто како што тие се приврзуваат еден за друг.“
The Guardian

Детали

ISBN: 978-608-4672-37-1
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2015
Број на страници: 253

 1. :

  5 out of 5

  Супер книга.

 2. :

  5 out of 5

  Најдобра од Џон Грин.

 3. :

  3 out of 5

  Не е лоша книгата, сепак за нијанса-две послаба од Светот не е фабрика за исполнување желби…