• img-book

Category:

Возот в снег

Во Јабуковац во Велико Село живеат тројцата другари: Љубан, Драга и Перо. Учениците од селското училиште со нивниот наставник со воз одат на излет во градот.

Таму, во печатницата се заблагодаруваат за бесплатниот пат до Загреб со песна, а на крајот одат во зоолошката градина. Меѓутоа, наставникот се разболува во градот и

останува во болница, па децата мораат сами да се вратат. На враќање, поради силното невреме, возот се заглавува во снежните наноси. Железничарите и децата

се исправени пред сериозен предизвик: ќе успеат ли безбедно да се вратат дома?

250 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Возот в снег”

Уште нема коментари за овој производ.