img-book

ISBN: 978-608-247-737-4

Бајки од Македонија

Најубавите бајки од македонската народна традиција

– Момчето што се скри во златното јаболко
– Двата цара
– Вејко Северко
– Девојчето и дванаесетте месеци
Изворници:

За „Момчето што се скри во златното јаболко“, „Двата цара“ и „Вејко Северко“:
„Македонско народно творештво: Народни приказни, книга 2 – Македонски народни волшебни приказни“, подготвил: Танас Вражиновски, Институт за фолклор„Марко Цепенков“, 1986, Скопје

За „Девојчето и дванаесетте месеци“:
Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, стр. 357-359, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989.

Поддржано од Движењето за поддршка на креативноста „Иво Лауренчиќ“ – Браво Сине!

Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

Илустрации: Катерина Николовска

600 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-247-737-4
Издавач: Арс Ламина
Година на издавање: 2017
Број на страници: 144

“Бајки од Македонија”

Уште нема коментари за овој производ.