img-book

ISBN: 978-608-259-376-0

Бајки од Македонија за цела година

Најубавите бајки од македонската народна традиција

Дали сте чуле за девојката Злата Позлатена?

А за мома Тентелина и волците? Кој ја знае приказната за ламјината ќерка Црнодреха? А сакате ли да дознаете зошто еден кнез се научил да плете кошници?

И кој бил змејот од Пелистер?

Ова богато илустрирано издание содржи 52 македонски бајки и басни од нашата фолклорна традиција што се читаат во текот на целата година, а читателите се запознаваат со многу нови интересни ликови кои се соочуваат со разни предизвици.

Приказните во оваа книга ќе ја разбудат фантазијата на секое дете кое со возбуда ќе сака да ги прераскажува повторно и повторно.

1,500 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-259-376-0
Издавач: Арс Ламина
Година на издавање: 2019
Број на страници: 244

“Бајки од Македонија за цела година”

Уште нема коментари за овој производ.