• img-book

Атлас – Приказната на Тате Солт

1928 година, Париз

Најдоа едно момче, непосредно пред смртта. Го зеде едно учтиво семејство. Паметно и талентирано, момчето ужива во новиот дом но одбива да зборува за своето потекло. Додека детето се претвора во млад маж, вљубувајќи се и земајќи часови на престижниот Конзерваториумот во Париз речиси заборава на ужасите од своето минато…и ветувањето што го дал. Наскоро во Европа почнува да се буди зло кое не гарантира ничија безбедност. Бегството станува неизбежно.

2008 година, Егеј

Сите седум сестри за првпат се собраа на палубата на Титан, за да се збогуваат за последен пат со таинствениот татко што толку многу го сакаа. На изненадување на сите, Тате Солт избрал да ѝ ја довери тајната за нивното минато токму на загубената сестра. А сепак, по секоја откриена вистина се раќа ново прашање. Сестрите се соочуваат со идејата дека нивниот обожаван татко бил човек кој одвај го познавале. И, уште постаписувачко: дека овие долго чувани тајни можеби и понатаму носат последици за нив и денес.

940 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Атлас – Приказната на Тате Солт”

Уште нема коментари за овој производ.