• img-book

Авантурите на Хаклбери Фин

„Авантурите на Хаклбери Фин“ е еден од првите романи во американската книжевност напишан на народен, говорен јазик. Нарекуван е и првиот вистински голем американски роман.

Романот ги следи патешествијата на Хак Фин низ Југот на земјата, предводени од желбата за независност и слобода.

Хак го сретнува избеганиот црнец Џим, роб по кој е пуштена потера, и заедно патуваат на сплав по Мисисипи, при што им се случуваат многу авантури и сретнуваат многу интересни личности – меѓу кои и Том Соер!

Разработувајќи ги безвремените и универзални теми поврзани со предрасудите, храброста и надежта, „Авантурите на Хаклбери Фин“ до денешен ден се смета за камен-темелник на американската романескна традиција.

290 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Авантурите на Хаклбери Фин”

Уште нема коментари за овој производ.