• img-book
  sepkacot


ISBN: 978-608-260-030-7

Шепкачот

3.67 од 5 од 3 оцени на читатели
3 оцени од читатели

По ненадејната смрт на неговата млада жена, Том Кенеди смета дека она што може да им помогне нему и на неговото мало синче да си дојдат на себе е нов почеток. Нов град, нова куќа. Федербенк.

Но градот што го одбираат има мрачно минато. Пред дваесет години, во тој град, сериски убиец киднапирал и убил пет деца. Убиецот Френк Картер го добил прекарот „Шепкачот“ затоа што ги намамувал жртвите така што им шепотел под прозорците ноќе.

И баш кога Том и Џејк се сместуваат во нивната нова куќа, повторно исчезнува мало дете. Неговото исчезнување страшно потсетува на случаите на Френк Картер, па иако тој е во затвор, почнуваат да се шират гласини дека е можно да има соучесник. Детективите Аманда Бек и Пит Вилис мора да го најдат момчето, па макар и по цена Пит да влезе во затворот за да се соочи со својот стар непријател: Шепкачот.

И тогаш Џејк почнува да се однесува чудно. Слуша шепотење под својот прозорец ноќе…

450 ден

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-260-030-7
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2019
Број на страници: 385

 1. :

  1 out of 5

  Лоша копија на Шепнувачот од Донато Каризи

 2. :

  5 out of 5

  Мислев дека натприродната нишка ќе ме одврати и ќе ме натера да дадам помала оценка ама кога видов дека има разумно објаснување за се, ми дојдоа коцките на место. Одлична книга.

 3. :

  5 out of 5

  Многу јака книга