• img-book
    116

    Џилијан Флин

Попуст!

ISBN: 9786084672180

Ејми ја нема

од: Џилијан Флин
5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Бракот може да биде вистински убиец… 

Ник и Ејми се подготвуваат да ја прослават својата петта годишнина од брак, но прекрасната и паметна сопруга на Ник одеднаш ја снемува од нивната куќа, а она што е оставено зад неа укажува на насилство…
Ник е сомнителен и дефинитивно огорчен, но дали навистина е убиец? И добро, ако тој навистина е невин како што тврди, тогаш каде е неговата прекрасна жена? И што има скриено во сребрената украсна кутија во плакарот во нивната спална соба?

Ејми ја нема е еден од најдобрите – и најзастрашувачките – портрети на психопатија кои постојат. Манипулативна, безмилосна, мрачна. Еден маж, една жена, еден брак и една љубов какви што досега не сте виделе…

Ѓаволски интелигентен и мрачен психолошки трилер кој ќе ве натера повторно да почнете да ја читате книгата уште еднаш, веднаш по завршувањето на последната страница.

button-new

440 ден 290 ден

Количина:
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Gillian Flynn - 1971
Џилијан Флин е американски автор, сценарист, стрип писател и поранешен телевизиски критичар за Entertainment Weekly.  Во 2014 година таа го адаптираше за филм нејзиниот урнебесен трилер „Ејми ја нема“ во режија на Дејвид Финчер. Моментално живее во Чикаго со својот сопруг и децата.
Книги од Џилијан Флин
115
Купи
75
Купи
Рецензија на уредник

Бракот може да биде вистински убиец…

Едно топло летно утро во Мисури, Ник и Ејми се подготвуваат да ја прослават својата петта годишнина од брак. Се замотуваат подароци, се прават резервации во ресторани, но прекрасната и паметна сопруга на Ник одеднаш ја снемува од нивната куќа, а она што е оставено зад неа укажува на насилство…

Ник, сопруг на годината, не изгледа воопшто загрижено и исплашено за исчезнувањето на неговата сакана жена, но добро, секој што ќе го прочита нејзиниот дневник ќе открие дека алфа девојката перфекциониста би можела да извади од кожа секого. Додека целиот град ја жали и оплакува прекрасната исчезната девојка, нејзиниот сопруг презентира несоодветно однесување и бескрајна низа лаги и измами. Ник е сомнителен и дефинитивно огорчен, но дали навистина е убиец? И добро, ако тој навистина е невин како што тврди, тогаш каде е неговата прекрасна жена? И што има скриено во сребрената украсна кутија во плакарот во нивната спална соба?

Ејми ја нема е еден од најдобрите – и најзастрашувачките – портрети на психопатија кои постојат. Манипулативна, безмилосна, мрачна. Еден маж, една жена, еден брак и една љубов какви што досега не сте виделе…

Ѓаволски интелигентен и мрачен психолошки трилер кој ќе ве натера повторно да почнете да ја читате книгата уште еднаш, веднаш по завршувањето на последната страница.

Детали

ISBN: 9786084672180
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2013
Број на страници: 450

  1. :

    5 out of 5

    Еден од најмрачните психолошки трилери што ги имам читано, немам зборови 🙂