• img-book
    22

    Колин Хувер


ISBN: 978-608-4672-60-9

9-ти Ноември

од: Колин Хувер
5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

„Ова е љубовна приказна за едно типче (јас) и една девојка (Фалон). Мислам… Може ли да се смета за љубовна приказна ако не завршува со љубов? Мистериите завршуваат кога ќе се реши мистеријата. Биографиите завршуваат кога ќе се раскаже приказната. Љубовните приказни би требало да завршуваат со љубов, така? Можеби грешам, тогаш. Можеби ова не е љубовна приказна. Ако ме прашате мене… би рекол дека ова може да се смета дури и за трагедија. Што и да е – како и да завршува – ветив дека ќе ја раскажам. Па, без понатамошни одложувања.

Еднаш, многу одамна… запознав една девојка.
ВИСТИНСКАТА девојка.“

Фалон го запознава Бен, иден писател, дента пред да се пресели на другиот крај од земјата. Хемијата меѓу нив ги тера да го поминат тој нејзин последен ден во Л.А. заедно и нејзиниот драматичен живот станува креативната инспирација за книга што Бен отсекогаш ја барал. Со текот на годините и низ нивните разни врски и турбуленции во нивните одвоени животи, тие продолжуваат да се сретнуваат на истиот датум секоја година.

Но Фалон еден ден станува несигурна дали Бен и ја кажува вистината или само смислува совршена реалност за да напише уникатна и профитабилна книга.

button-new

380 ден

Количина:
Клучни зборови: , , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Colleen Hoover - 1979
Колин Хувер е бр.1 Њујорк тајмс најпродаван автор на единаесет романи и пет новели. Хувер спаѓа во категорија на книги за млади, а својата прва книга „Само пријатели“ ја објави, во јануари 2012 година.
Книги од Колин Хувер
7
Купи
89
Купи
49
Купи
47
Купи
21
Купи
Рецензија на уредник

„Ова е љубовна приказна за едно типче (јас) и една девојка (Фалон). Мислам… Може ли да се смета за љубовна приказна ако не завршува со љубов? Мистериите завршуваат кога ќе се реши мистеријата. Биографиите завршуваат кога ќе се раскаже приказната. Љубовните приказни би требало да завршуваат со љубов, така? Можеби грешам, тогаш. Можеби ова не е љубовна приказна. Ако ме прашате мене… би рекол дека ова може да се смета дури и за трагедија. Што и да е – како и да завршува – ветив дека ќе ја раскажам. Па, без понатамошни одложувања.

Еднаш, многу одамна… запознав една девојка.
ВИСТИНСКАТА девојка.“

Фалон го запознава Бен, иден писател, дента пред да се пресели на другиот крај од земјата. Хемијата меѓу нив ги тера да го поминат тој нејзин последен ден во Л.А. заедно и нејзиниот драматичен живот станува креативната инспирација за книга што Бен отсекогаш ја барал. Со текот на годините и низ нивните разни врски и турбуленции во нивните одвоени животи, тие продолжуваат да се сретнуваат на истиот датум секоја година.

Но Фалон еден ден станува несигурна дали Бен и ја кажува вистината или само смислува совршена реалност за да напише уникатна и профитабилна книга.

Детали

ISBN: 978-608-4672-60-9
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2016
Број на страници: 330

  1. :

    5 out of 5

    Емотивна приказна, длабоки чувства, ликовите се како реални. Колин Хувер уште еднаш га покажува својот убедлив стил и создава незаборавни ликови. Фантастично дело 🙂