• img-book
    Everything, everything

    Никола Јун


ISBN: 978-608-4672-82-1

Сè, баш сè

од: Никола Јун

Мојата болест е ретка колку што е позната. Во основа, јас сум алергична на светот. Не излегувам од дома, немам излезено од дома цело седумнаесет години. Единствените луѓе што ги гледам се мајка ми и мојата болничарка, Карла.

Но тогаш, еден ден, пред соседната куќа доаѓа камион за селење. Погледнувам низ прозорецот и го гледам него. Тој е висок, убаво мускулест и целиот облечен во црно – црна маица, црни фармерки, црни патики и црно плетено капче што целосно му ја покрива косата. Ме забележува дека го гледам и зјапа во мене. И јас зјапам во него. Се вика Оли.

Можеби не можеме да ја предвидиме иднината, но можеме да предвидиме некои работи. Пример, јас сум сигурна дека ќе се заљубам во Оли. И прилично сум сигурна дека ќе биде катастрофа.

button-new

380 ден

Количина:
Клучни зборови: , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
1972
Никола Јун е автор на светскиот бестселер Сè, баш сè и број 1 Њујорк Тајмс бестселер. По книгата веќе е снимен и истоимениот филм кој се прикажува во кината во повеќе од 30 земји.
Книги од Никола Јун
Everything, everything - Nicola Yoon
Купи
Кратка содржина

Мојата болест е ретка колку што е позната. Во основа, јас сум алергична на светот. Не излегувам од дома, немам излезено од дома цели седумнаесет години. Единствените луѓе што ги гледам се мајка ми и мојата болничарка, Карла.

Но тогаш, еден ден, пред соседната куќа доаѓа камион за селење. Погледнувам низ прозорецот и го гледам него. Тој е висок, убаво мускулест и целиот облечен во црно – црна маица, црни фармерки, црни патики и црно плетено капче што целосно му ја покрива косата. Ме забележува дека го гледам и зјапа во мене. И јас зјапам во него. Се вика Оли.

Можеби не можеме да ја предвидиме иднината, но можеме да предвидиме некои работи. Пример, јас сум сигурна дека ќе се заљубам во Оли. И прилично сум сигурна дека ќе биде катастрофа.

Детали

ISBN: 978-608-4672-82-1
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2017
Број на страници: 301

“Сè, баш сè”

Уште нема коментари за овој производ.