img-book

ISBN: 978-608-259-471-2

Кери

5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Кери Вајт не е обична девојка. Таа има дар. Може да поместува предмети со нејзиниот ум. Вратите се заклучуваат. Светилките паѓаат. Поканата од Томи Рос на матурската вечер за Кери е исполнување на сонот – прв чекор кон влез во средношколското друштво. Сѐ додека неочекуваната суровост не го претвори нејзиниот дар во оружје на хорор и деструкција кои никој никогаш нема да ги заборави.

„Најпрекрасниот морничав човек на планетата.“ Ју-ес-еј тудеј

„Страшен и мачен – вистински хорор!“ Паблишерс викли

„Трескавично, морничаво, мрачно зло!“ Питсбург пост газет

„Стивен Кинг буквално создал жанр кој ги доведува луѓето во најужасни ситуации… Тој е автор што секогаш го прави невозможното толку страшно што те тера да провериш дали си ја заклучил вратата.“ Бостон глоуб

„Бесценета имагинација.“ Обзервер (Лондон) 

360 ден

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-259-471-2
Издавач: Арс Ламина
Година на издавање: 2019
Број на страници: 197

  1. :

    5 out of 5

    не е лоша книгава воопшто